0850 ile Başlayan Numara Nedir, Nasıl Alınır?

AloBot

AloBot

0850 Numara Nedir? 

0850 ile başlayan numara, genellikle kurumsal firmalar tarafından tercih edilen özel bir servis numarasıdır ve “850 numara” olarak da bilinir. “0850 numara nedir?” diye merak ediyorsanız, bu numaralar sabit hat üzerinden hizmet veren ve belli bir coğrafi konumla sınırlı olmayan numaralardır. Yani, “0850 nerenin numarası?” sorusunun yanıtı, bu numaraların Türkiye geneline hizmet verdiği şeklindedir. 0850 ile başlayan numara almak isteyen işletmeler, ilgili telekomünikasyon sağlayıcısına başvurarak, müşteri hizmetlerine daha kolay ulaşılabilir bir yapı kurabilir. Bu numaralar, firmanın müşterileri tarafından kolaylıkla hatırlanması ve tek bir numara üzerinden Türkiye’nin her yerinden aranabilmesi için idealdir.

0850 numaralar neredeyse her gün hayatımızda. Bankalar, havayolu ile otobüs firmaları, e-ticaret siteleri ve farklı sektörlerden bir dizi kurumsal firma bu özel numaraları çağrı merkezi veya iletişim numaraları olarak kullanır. Bu numaralar, eski tip analog numaralar (PSTN) ve 444’lü numaralarla karşılaştırıldığında çeşitli avantajlara sahip olup, çağımızın dijitalleşen dünyasına daha uyumlu çözüm sunarlar.

0850 numara, adından da anlaşılacağı gibi konumdan bağımsız bir numaradır. Bu numaralar, genellikle şirketlerin çağrı merkezleri tarafından tercih edilir ve coğrafi konuma bağlı olmaksızın tüm illerden tahsis edilip kullanılabilir. Yani 0212 veya 0216 gibi belirli bir şehre ait olan numaraların aksine, 0850 numaraları ülkenin herhangi bir yerinden arandığında aynı merkeze yönlendirir.

0850’li Numara Nasıl Çalışır?

0850’li numaraların çalışma prensibi oldukça basittir. Bir müşteri, 0850’li numarayı çevirdiğinde çağrı genellikle şirketin belirlediği merkezi bir çağrı merkezine yönlendirilir. Bu çağrı merkezi, ülkenin herhangi bir yerinde olabilir. Hatta çoğu durumda çoklu yerlere dağıtılmış olabilir. Önemli olan arayan kişinin numaranın sonundaki hedefe ulaşmasıdır.

Numaralar genellikle VoIP teknolojisi (Voice over Internet Protocol) ya da benzeri bir yazılım aracılığıyla yönetilir. Teknoloji, telefon çağrılarının internet üzerinden iletilmesine olanak sağlar. Böylece coğrafi konumun önemi ortadan kalkar. Dolayısıyla bir müşteri 0850’li numarayı çevirdiğinde çağrıları doğrudan ilgili çağrı merkezine yönlendirilir. 

0850’li Numara Nasıl Alınır?

0850’li numara alma için genellikle bir dizi basit adımı takip etmek gerekir. Bu adımlar şunlardır:

  • İlk olarak mevcut numaralar arasından seçim yapmalısınız. Bu aşamada genellikle online platformlar üzerinden, 0850 numara sorgulama yaparak ya da listelenen numaralar arasından seçim yaparak tercihte bulunabilirsiniz. Numaranızı seçtikten sonra online abonelik sistemine yönlendirilirsiniz.
  • Online abonelik başvurusunda çeşitli kişisel ve/veya kurumsal bilgileri ilgili alanlara girmeniz gerekir. Eğer kurumsal abonelik yapılıyorsa şirket imza yetkilisinin bilgilerinin girilmesi gereklidir.
  • Başvuru işlemleriniz tamamlandıktan sonra genellikle kullanıcı adı ve şifre ile online işlem merkezine giriş yapmanız gerekir. Bu alandan abonelik işleminizi tamamlamak için gerekli belgeleri yüklemeniz istenir. Belgeler genellikle kimlik, adres belgesi veya şirket belgeleri gibi evraklar olabilir.

Her şeyin yolunda olduğu belirten çağrı merkezi personeli

Çağrı Merkezleri Neden 0850’li Numaraları Tercih Eder?

Çağrı merkezleri, teknolojik yeniliklerin sunduğu pek çok avantaj nedeniyle 0850’li numaraları tercih ederler. Bu numaraların sunmuş olduğu kolaylıklar ve çözümler, özellikle Covid-19 pandemisi döneminde işletmeler için hayati öneme sahip olmuştur. 0850’li numaraların tercih edilmesinin sebepleri şunlar olabilir:

  • 0850’li hatlar, network ağları üzerinden haberleşir. Bu sayede coğrafi kısıtlamalar ortadan kalkar. Çağrılar ülkenin her yerinden etkili şekilde yönetilebilir.
  • Bu numaralar bulut teknolojisi ile çalışabilir. Çağrı merkezlerinin iş yüklerini yönetme ile çağrıları verimli şekilde yönlendirme yeteneğini artırır.
  • Tek bir 0850’li hat üzerinden aynı anda sınırsız çağrı alınabilir veya yapılabilir. Böylece yoğun çağrı trafiği olan çağrı merkezlerinin işlerini kolaylaşır, müşteri memnuniyeti artar.
  • 0850 numara engelleme yapılamaz. Öte yandan eski tip analog numara ve 444’lü numaralara göre daha düşük maliyetlidir. Bu da işletmelerin telekomünikasyon maliyetlerini önemli ölçüde düşürür.
  • Söz konusu numaralar müşteri deneyimini iyileştiren bir dizi teknik avantaja sahiptir. Örneğin, asla meşgul sinyali vermezler. Bu da müşteri memnuniyetini artırır ve çağrı kaçırma riskini azaltır.

0850’li Numaranın Avantajları Nelerdir?

0850’li numaralar, birçok sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmaların çağrı merkezi veya iletişim numarası olarak tercih ettiği bir numara sistemidir. İşletmeler için sunduğu çeşitli avantajları şunlardır:

Meşgul Çalmaz

0850 li numara eşzamanlı olarak sınırsız çağrı alabilir. Bu özellik, yoğun çağrı dönemlerinde bile numaranızın asla meşgul çalmamasını sağlar ve bu sayede hiçbir çağrıyı kaçırmamış olursunuz. Bu özellik hizmet kalitesini artırır ve müşteri memnuniyetini yükseltir. Çünkü müşterilerinizin sizinle iletişime geçme sürecinde herhangi bir aksaklık yaşamasının önüne geçer. Özellikle çağrı yoğunluğunun çok olduğu müşteri hizmetleri gibi alanlarda bu özellik büyük avantaj sağlar. Öte yandan, sınırsız çağrı kabul edebilme özelliği de işletmenizin büyümesine, daha fazla müşteriye hizmet verebilme kapasitesine sahip olmasına yardımcı olur. Böylece işletmeniz her daim müşterilerine ulaşabilir ve onların ihtiyaçlarına yanıt verebilir durumda olur.

İnternetin Olduğu Her Yerden Kullanılabilir

IP tabanlı bir sistemde çalıştığı için herhangi bir lokasyon bağlantısı olmadan, internetin olduğu her yerden 0850’li numaraları kullanabilirsiniz. İşletmenizin coğrafi konumunun sınırlamasını ortadan kaldıran ve operasyonların esnekliğini arttıran bu özellik hem yerel hem de uluslararası iş yapma yeteneğinizi geliştirir. Çünkü her yerden erişim sağlamanız, işletmenizin herhangi bir yerden yönetilmesini de mümkün kılar. Diğer yandan çalışanlarınızın fiziksel ofis alanına bağımlılığını azaltır, onlara daha fazla esneklik sunar. Dahası bir bölgedeki internet kesintisi veya diğer teknik sorunlar durumunda bile işlemler diğer bölgelerden sorunsuzca devam edebilir. Bu durum iş sürekliliğini korumak için son derece önemlidir.

Bakım Gerektirmez

0850’li numaralar arıza çıkarmaz ve bakım gerektirmez. Bu özelliği işletmelerin sürekli ve kesintisiz hizmet sunabilmesi için önemlidir. Diğer yandan işletmelerin bakım için ayırmaları gereken zaman ile kaynakları da minimuma indirir. Dolayısıyla genel operasyonel verimliliği artar, işletmelerin müşterilerine daha iyi hizmet sunmasına yardımcı olur. Ayrıca olası teknik problemlerle uğraşmak için ayrı bir teknik destek hattı ekibine ihtiyaç duymayan işletmeler kendi ana işlerine odaklanabilirler. 

Kurumsal Kimliğe Katkı Sağlar

Genellikle kurumsal firmalar tarafından tercih edilen 0850’li numaralar, işletmelerin belirli standartta ve kalitede hizmet verdiği algısını güçlendirir. Bu numaraları kullanmak, işletmenizin kurumsal kimliğini güçlendirebilir, daha profesyonel imaj sunabilir. Bu sayede potansiyel ve mevcut müşterilerinize karşı güven oluşturabilir, müşteri sadakatini teşvik edebilirsiniz. Ayrıca işletmenizin büyüklüğü ve kapsamı hakkında olumlu bir izlenim bırakabilir, müşterilerinizin sizinle iletişime geçerken daha rahat hissetmelerini sağlayabilirsiniz. Bu da müşteri hizmetleri ve genel müşteri memnuniyeti üzerinde olumlu etkiye sahip olabilir.

Müşteri Hizmetleri Numarası Olarak Kullanılabilir

0850’li numaralar sıklıkla kurumsal firmaların müşteri hizmetleri için tercih ettiği numaralardır. Diğer numaralardan (örneğin 444’lü numaralar) yönlendirilebilen 0850’li numaralar, daha geniş erişim ve hizmet çeşitliliği sağlar. Yönlendirme özelliği, işletmelerin farklı departmanları ya da hizmetleri için ayrı telefon hatlarına ihtiyaç duymadan tüm çağrı trafiğini tek bir numara üzerinden yönetmesine olanak sağlar. Bu da müşteri hizmetlerinin organizasyonunu ve yönetimini kolaylaştırırken, aynı zamanda müşteri deneyimini de iyileştirir. Müşteriler, işletme ile iletişim kurmak için birden fazla numara arasında seçim yapmak zorunda kalmadığından, iletişim esnasında karşılaşılan karmaşıklığı azaltır. Diğer yandan bu sistem müşteri hizmetleri ekibinizin daha verimli çalışmasını sağlayarak çağrı yönetim süreçlerini daha hızlı ve sorunsuz hale getirir.

Gelişmiş Sistemlerle Kullanım Sağlar

0850’li numaralar, merkezi yazılımlarla ek cihaz gerektirmeden kullanılabilir. Bu sayede işletmelerin teknoloji yatırımlarını azaltmasına yardımcı olur, iş süreçlerinin etkinliğini artırır. İşletmeler gereksiz donanım maliyetlerinden kaçınırken, çalışanlarının da her yerden erişim sağlayabilmesine olanak sağlar. Dahası bu tür bir süreç özellikle uzaktan çalışma veya farklı lokasyonlarda bulunan ekiplerin iş birliği yapması gereken durumlarda, iletişim süreçlerinin sorunsuz şekilde yönetilmesine yardımcı olur. Ek olarak IP tabanlı bir sistem olan 0850’li numaralar, herhangi bir ağ kesintisinde bile hizmetlerinin sürekliliğini sağlama kapasitesine sahiptir, işletmenizin müşteri hizmetlerinin kesintiye uğramamasını sağlar.

Akıllı Yönlendirme Hizmeti Sunar

0850’li numaranızı bir veya daha fazla sabit/mobil telefonunuza yönlendirebilirsiniz. Böylece çağrıları farklı departmanlar veya kişilere hızlı şekilde dağıtabilirsiniz. Özellikle müşteri hizmetleri gibi yoğun çağrı alan departmanların iş yükünü hafifleten bu sistem hizmet kalitesini de artırır. Öte yandan işletmenizin özel ihtiyaçlarına göre çağrı yönlendirme kuralları oluşturabilirsiniz. Böylece belirli çağrıların belirli saatlerde ya da belirli günlerde belirli departmanlara veya kişilere yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Söz konusu yönlendirme özellikle belirli saatlerde yoğunluğun arttığı durumlarda veya özel projeler ile kampanyalar sırasında çok değerli olabilir.

Diğer Blog Yazılarımızı Keşfedin

Türkiye’nin En Büyük Çağrı Merkezi Bulutu ile Tanışın

Çok Kanallı İletişim
Hızlı Kurulum, Kolay Entegrasyon
Taahhütsüz Kullandığın Kadar Öde!
İstediğin Yerden Çalış

AloTech hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak için e-posta adresinizi bırakın!

Kaydınız yapıldı. İlginiz için teşekkür ederiz. Kapat