7 webinarımızda 1132 kişiye sorduk: Uzaktan çalışmanın geleceği?
Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünün düzenlediği programa AloTech kurucusu İdris Avcı ve AloTech yazılım geliştiricisi Kenan Kocaerkek konuşmacı olarak katıldı.
Programda Çağrı Merkezlerine yazılım üreten firma olan AloTech hakkında bilgiler verildi ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri için önemli teknik ve pratik bilgiler aktarıldı.
Avcı, donanım, yazılım, yapay zekâ, veri tabanı, veri analitiği, büyük veri gibi birçok alt dallar hakkında öğrencilere öneriler sundu ve bilgilendirmelerde bulundu.
Öğrencilere kendilerini sevdiği alanlara yönlendirmeleri tavsiye edildi.
“Türkiye’de bu alanlara ihtiyaç var”
Kenan Kocaerkek ön yüz geliştirmenin, açık kaynak olan alanlarda çalışmaların çok önemli olduğunu bunu yadsımamaları gerektiğini, Türkiye’de bu alanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
Bilgisayar mühendisliğinin çok avantajlı bir meslek olduğunu rahat ve eğlenceli bir iş hayatı olduğunu anlatıldı.
Bilgisayar mühendisliği öğrencileri ise rekabetin çok arttığını ve bu işi internete sahip olan herkesin yapabildiğini bu yüzden tereddütler yaşadıklarını dile getirdi.
Öğrencilerin aktif katılımında gerçekleşen programda son olarak staj için öneriler sunuldu.
Kaynak : https://uskudar.edu.tr/tr/icerik/3792/bilgisayar-muhendisligi-neden-avantajli
Otomatik Çağrı Dağıtımı (ACD), çağrıları yanıtlayan ve bunları dağıtım kurallarına göre çağrı merkezindeki belirli departmanlara veya temsilcilere yönlendiren bir çağrı merkezi teknolojisidir.
Bir metafor olduğu 90’lı yıllardan bu yana bulut hizmetlerinin gelişimi hızla devam ediyor. Günümüzde bulut bilişim hizmetlerin servis hedefine ve hizmetin verildiği katmana uygun olarak üç temel kategorisi bulunuyor:
Bulut sistemleri, teknolojinin en büyük nimetlerinden biri olarak tanımlanabilir. Yerel cihazlarda depolama ve veri saklama ihtiyacı olmadan dünyanın her noktasında istediğiniz verilere anında erişim imkanı sunan bulut sistemlerinin güvenliği ise hep merak konusu olmuştur.